Röda hönskvalster

Innan du börjar tvätta i hönshuset
Naturligtvis bör man hålla rent och snyggt i hönshuset. Men innan du drar igång en storrengörning, kan det vara bra att fundera igenom för vem du rengör och varför.

Om du bara vill gödsla ut, behöver du inte efterstäda med vatten. Det är bara att ta ut det gamla ströet, se till att det är torrt och fint och lägga in nytt strö.

Om du vill ha bort dammet, räcker en sopborste, tvärdrag och en blåsig dag. Har du en industridammsugare till hjälp blir det ännu enklare.

Om det är virus eller bakterier kan vatten med någon lämplig desinfektionslösning vara en bra idé.

Men är det för att städa ut ohyra som röda hönskvalster, kanske du bör fundera en extra gång vad det är du tänkt hitta på.

Inträffar varm och fuktig väderlek, när man redan har ett angrepp av röda hönskvalster i sitt hönshus, kan detta få oanade följder…

I den här artikeln kan du läsa om hur vår egen redaktör lärde sig hur man INTE bekämpar röda hönskvalster, den hårda vägen…

Vet du redan hur man gör, har du möjlighet att läsa och glädja dig lite över andras olycka och har du aldrig varit med om en invasion i hönshuset, kan du få tips om hur du besparar dig den erfarenheten.