Årets höjdpunkt – höns SM

Om du tycker det är roligt att titta på olika sorters höns och andra fjäderfä, har du årets möjlighet den 23-24 november i Vårgårda.

Då arrangerar nämligen Svenska Rasfjäderfäförbundet sin årliga Nationalutställning, vilket är Sveriges största samlade tillfälle att se olika sorters höns, ankor, gäss och kalkoner i en mängd raser och färger.

 

Ett besök på en hönsutställning är ett utmärkt tillfälle att få se de hönsraser ”live”, som man tidigare bara läst om i böcker och tidningar eller sett som foton på nätet.

På en hönsutställning visas många av raserna i både vanliga och ovanliga färger, det kan ges tillfälle att köpa både tillbehör och djur men framför allt är det en chans att träffa uppfödarna öga mot öga, ställa frågor om en ras man är intresserad av, träffa likasinnade och få tillfälle att ”prata höns” så mycket man vill – utan att någon tycker att det blir tjatigt eller är det minsta konstigt.

På motsvarande utställning 2018 tävlade drygt 800 höns, ankor, gäss och kalkoner. Missa inte stalltipset att köpa utställningskatalogen, som brukar vara fylld av bra kontaktuppgifter inför dina framtida projekt…

 

Tips!

Det är alltid bra att dubbelkolla tid och datum om man skall åka långt.

I det här fallet hittar du detta på Svenska Rasfjäderfäförbundets hemsida.

www.ras-fjaderfa.se