Hönsmarknad

När man har en hobby som man brinner för, är det alltid lika roligt att få träffa likasinnade och utbyta erfarenheter. När det gäller höns, kan ett sätt vara att besöka en ”hönsdag” eller hönsmarknad.

Ofta arrangeras dessa av de lokala hobbyhönsföreningarna i närområdet, med klubbmedlemmar som gärna berättar varför det är så roligt och intressant med höns.

Hönsdagarna har sin högsäsong under vår, sommar och

tidig höst och arrangeras på ett flertal platser i Sverige.

Målet med tillställningarna är naturligtvis olika och ambitionsnivån därefter. På vissa träffar visas enbart ett fåtal djur av olika raser, utan att det förekommer någon försäljning av djur och man riktar då istället in sig på olika hönsaktiviteter i form av tipspromenader, workshops, föredrag om höns o s v.

På andra träffar, väljer man kanske istället att saluföra så många kycklingar och avelsägg som medlemmarna kan avvara, för att på så sätt sprida intresset för hobbyn.

Eftersom Skaraborgs Rasfjäderfäklubb ligger i vårt närområde, passade vi på att besöka klubbens hönsmarknad i Vårgårda i slutet av april. Vårsolen sken, kaffedoften låg i luften och det gick inte att ta fel på att intresset för höns var enormt.

Hönsmarknad i Vårgårda

Detta är ett utdrag ur artikeln, du kan läsa hela i tidningen Höns som hobby nr 2! klicka här för att beställa.